Ciorba de perisoare a la grec

Ciorba de perisoare a la grec - Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele.Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min.

Ciorba de perisoare a la grec
Ciorba de perisoare a la grec

Ciorba de perisoare a la grec

INGREDIENTE

  1.     o buc rasol de vita cu os
  2.     300 g carne tocata amestec vita+porc
  3.     2 cepe
  4.     morcov
  5.     ardei
  6.     radacina de telina
  7.     pastarnac
  8.     cartofi
  9.     2 linguri orez
  10.     1 ou
  11.     500 g smatana grasa
  12.     5 galbenusuri
  13.     1 lamaie
  14.     patrunjel
  15.     sare
  16.     piper
  17.     boia
  18.     faina

Mod de preparare: Ciorba de perisoare a la grec

Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.
Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele.
Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min.
Morcovul l-am taiat in cubulete, pentru ca asa am avut ardeii in congelator. Radacinoasele le-am taiat in bucati mai mari, iar ceapa am lasat-o intreaga, sa le pot scoate cand sunt fierte.
Pentru perisoare, am amestecat carnea tocata cu o ceapa tocata marunt, orezul, un ou, patrunjel tocat, sare, piper si boia. Se formeaza perisoarele, mi-au iesit 20 buc.
Cand a fiert rasolul de vita, se pun si legumele, mai putin cartofii. Se lasa sa fiarba 30-40 min, apoi se adauga cartofii taiati in cuburi si perisoarele si se mai lasa 20 min.
Smantana se amesteca cu galbenusurile, se adauga cate un polonic de supa (pentru a ajunge la aceeasi temperatura) si zeama de lamaie, apoi se pune, putin, cateva putin, in oala si se mai lasa 10 min pe foc.

Pofta buna!