Ciorba indiana de pui

Rețeta de Ciorba indiana de pui Se curata ceapa, telina si morcovii. 1/2 ceapa se toaca marunt si cealalta 1/2 se lasa intreaga.Morcovii se taie cubulete, la fel ca si gogosarul si telina.

Ciorba indiana de pui
Ciorba indiana de pui

Ciorba indiana de pui

Ingrediente:

  • 1 piept de pui maricel(500g)
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 300 ml bulion facut in casa
  • telina
  • 2 linguri ulei
  • 25 g unt
  • 1/4 gogosar
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lamaie
  • 1/2 lingurita chilli
  • 1/4 lingurita curry
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se curata ceapa, telina si morcovii. 1/2 ceapa se toaca marunt si cealalta 1/2 se lasa intreaga.Morcovii se taie cubulete, la fel ca si gogosarul si telina. .
Ceapa tocata, morcovul si gogosarul ii calim in untul topit amestecat cu uleiul, pina cand acestea se inmoaie.
Adaugam apoi sucul de rosii , curry si chilli- atentie ca ciorba va fi picanta !
Pieptul de pui il taiem fideluta si il adaugam peste sucul de rosii impreuna cu telina, sare , piper si 3-4 l apa.
Acoperim oala si lasam sa fiarba carnea si legumele cam 40 minute.
Cand sunt gata fierte , adaugam zeama de lamaie si patrunjelul verde tocat il presaram deasupra.
Cine doreste ca ciorba sa fie mai picanta poate sa o serveasca cu ardei iute.
Pofta mare !