Ciorbă oltenească de legume

Reteta de ciorbă oltenească de legume Se spală și se curăță legumele. Se taie după cum preferință. Se pune totul la fiert în 2l de apă, mai puțin cartofii.

Ciorbă oltenească de legume
Ciorbă oltenească de legume

Ciorbă oltenească de legume

Ingrediente:

  • 300 ml borș
  • 200 g suc de roșii
  • 100 g fasole verde teci
  • 2 ardei capia
  • 2 morcovi
  • 4 cartofi
  • 1 țelină
  • 1 praz
  • leuștean proaspăt
  • sare

Mod de preparare

Se spală și se curăță legumele. Se taie după cum preferință. Se pune totul la fiert în 2l de apă, mai puțin cartofii.
Când sunt aproape fierte se adaugă și cartofii tăiați cuburi.
La final, când totul este fiert se adaugă sucul de roșii și borșul fiert înainte. Se pune sare după gust și se mai fierb câteva clocote. Se oprește focul și se adaugă leuștean tocat.