Ciorba padurarului (de post)

Ciorba padurarului (de post) - Morcovul si patrunjelul il punem la fiert cu putina sare. Urzicile si grausorul le oparim 2 minute in apa cu putina sare, scoatem si dam deoparte la racit. Intr-o tigaie, adaugam uleiul, calim ceapa pana devine aurie

Ciorba padurarului (de post)
Ciorba padurarului (de post)

Ciorba padurarului (de post)

INGREDIENTE

  1. 1 morcov tocat
  2. 1 ceapa tocata
  3. 1 radacina patrunjel tocat
  4. o cana ghebe spalate si tocate mai mare (eu am avut la congelator)
  5. o mana hribi uscati pusi de cu seara la inmuiat
  6. o lingura pasta tomate
  7. o farfurie adanca urzici alese si spalate bine
  8. o legatura leurda spalata
  9. o legatura grausor de padure spalat
  10. o legatura patrunjel
  11. 3 linguri ulei
  12. 1 litru apa
  13. 2 litri supa legume
  14. 2 linguri pasta de corcoduse pentru acrit
  15. sare
  16. piper
  17. rondele ardei iute pentru ornat

Mod de preparare: Ciorba padurarului (de post)

Morcovul si patrunjelul il punem la fiert cu putina sare. Urzicile si grausorul le oparim 2 minute in apa cu putina sare, scoatem si dam deoparte la racit. Intr-o tigaie, adaugam uleiul, calim ceapa pana devine aurie, adaugam ghebele tocate si hribii inmuiati si tocati .
Sotam la foc potrivit cam 8 minute, adaugam pasta de tomate mai lasam 2 minute. Urzicile si grausorul le tocam si le adaugam peste ciuperci.
Lasam totul la inabusit cam 4 minute si adaugam totul in oala cu legume. Pasta de corcoduse o diluam cu putina supa de legume si o adaugam in oala.
Turnam si restul de supa. Amestecam, lasam sa fiarba la flacara mica 5 minute. Potrivim de sare si piper.
La sfarsit adaugam leurda tocata amestecam totul si oprim flacara. Servim dupa 2 ore.
Optional se serveste cu patrunjel si rondele de ardei iute.

Pofta buna!