Ciorbă rece cu ridichi

Ciorbă rece cu ridichi - Ouale fierte se desfac, albusurile se toaca marunt iar galbenusurile se trec prin sita si apoi se freaca bine cu mustarul, smântâna si sarea.

Ciorbă rece cu ridichi
Ciorbă rece cu ridichi

Ciorbă rece cu ridichi

Ingrediente:

  1.  1,5 litri bere lasata deschisa (fara acid)
  2.  350 g sunca
  3.  1 bucata cartof fiert
  4.  5 bucati ridichi
  5.  4 bucati oua fierte tari
  6.  1 bucata castravete
  7.  1 legatura ceapa verde
  8.  1 lingura mustar
  9.  2 linguri smântâna
  10.  1 bucata sucul unei jumataţi de lamâie
  11.  1 legatura marar
  12.  1 praf sare, piper

Mod de preparare: Ciorbă rece cu ridichi

  • Ouale fierte se desfac, albusurile se toaca marunt iar galbenusurile se trec prin sita si apoi se freaca bine cu mustarul, smântâna si sarea.
  • Se amesteca bine si, când s-a obţinut o pasta groasa, se toarna încet berea trezita.
  • Se adauga ridichiile taiate si castravetele felioare, sunca si cartoful taiate cubuleţe si legatura de ceapa verde, tocata marunt. Se amesteca, se potriveste gustul cu suc de lamâie strecurat si se da amestecul la frigider pentru doua ore.
  • Se serveste cât mai rece, cu mult marar deasupra si piper.

Pofta buna!