Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)

Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti) - Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie bucatele.Se pun la sotat in ulei alaturi de morcovi, impreuna cu boabele de mustar, sare si piper si foaia de dafin.

Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)
Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)

Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)

INGREDIENTE

  1.     200 gr. baby morcovi
  2.     1 ceapa
  3.     1 ardei kapia rosu
  4.     3 linguri ulei de floarea soarelui
  5.     1 lingura bobite de mustar
  6.     1 foaie de dafin
  7.     1/2 kg rosii de gradina trecute prin robot
  8.     2l apa plata
  9.     sare si piper dupa gust
  10.     patrunjel verde
  11.     leustean verde
  12.     marar verde

Pentru perisoarele din cartofi:

  1.     cca 2 portii medii de cartofi prajiti ramasi de la masa anterioara
  2.     1 rosie pasata
  3.     50 gr. gris
  4.     100 gr. faina alba
  5.     cca 20 ml ulei
  6.     sare, piper
  7.     putin combru uscat
  8.     boia cu ierburi de la Delikat dupa gust
  9.     faina extra pentru a tavali perisoarele

Mod de preparare: Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)

Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie bucatele.
Se pun la sotat in ulei alaturi de morcovi, impreuna cu boabele de mustar, sare si piper si foaia de dafin.
Adaugam rosiile pasate, lasam sa scada putin, apoi punem 2 l apa plata.
Acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic.
Cartofii prajiti ramasi de la masa anterioara i-am trecut prin maruntitor, la fel si rosia.
Am pus cartofii in castron, am adaugat grisul, faina, putin cimbru uscat, uleiul si am amestecat cu mana. La final am omogenizat totul, punand rosia pasata si amestecand din nou compozitia pana la obtinerea unei mase ferme usor de modelat.
Am format perisoarele de marimea dorita, le-am trecut prin faina, apoi le-am asezat cu grija in ciorba fierbinte.
Am acoperit oala si am lasat sa fierba ciorba inca 15 minute.
Am presarat verdeata proaspata din gradina, tocata marunt si am lasat cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi am portionat si servit.
Au iesit niste perisoare moi, pufoase, asemanatoare galustelor.

Pofta buna!