Ciuperci Pleurotus la gratar

Reteta de ciuperci Pleurotus la gratar Se sterg ciupercile cu un servetel umed. Se taie coditele mai tari. Se ung cu ulei pe partea neteda (cea opusa lamelelor).

Ciuperci Pleurotus la gratar
Ciuperci Pleurotus la gratar

Ciuperci Pleurotus la gratar

Ingrediente:

  • 1 caserola mare ciuperci Pleurotus
  • 4 catei usturoi
  • 5 fire patrunjel
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • oregano uscat
  • 1 lingura suc de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Se sterg ciupercile cu un servetel umed. Se taie coditele mai tari. Se ung cu ulei pe partea neteda (cea opusa lamelelor).
Se curata si se taie felii 2 catei de usturoiul. Ceilalti doi se strivesc in mojar si se acopera cu ulei de masline (aprox. 4 linguri) ca sa obtineti un mujdei. Se toaca fin patrunjelul.
Se incinge foarte bine o tigaie grill (cca 5 minute pe foc mare). Se da focul le mediu.
Se aseaza ciuperci in tigaie cu lamelele in sus. Se presara sare peste lamele. Se prajesc ciupercile cam 4 minute pe prima parte. Cand au prins urme frumoase de gratar si lamelele arata umede, se intorc. Se prajesc inca 2 minute pe a doua parte, pana lamele se usca si prin si ele urme de gratar.
Se scot ciupercile intr-un bol, asezandu-se in straturi. Fiecare tura se presara imediat ce a fost luata de pe gratar cu cate o priza de patrunjel si una de oregano, cateva felii de usturoi si putin mujdei (incercati sa luati mai mult ulei si mai putin pulpa de usturoi; cam 2 lingurite de ulei infuzat). Tineti bolul acoperit.
Cand le-ati terminat de prajt pe toate amestecati usor ciupercile, adaugand sucul de lamaie si sare daca mai e nevoie.
Serviti ciupercile caldute sau la temperatura camerei (daca stau vreo 2 ore sunt si mai bune).