Clafoutis cu căpșuni

Rețeta de Clafoutis cu căpșuni Pune într-un blender zahărul, laptele, esența de vanilie, făina, sarea și ouăle. Amestecă aproximativ un minut, până se omogenizează, la treaptă de viteză mică spre medie.

Clafoutis cu căpșuni
Clafoutis cu căpșuni
Clafoutis cu căpșuni

Clafoutis cu căpșuni

Ingrediente:

  •  4 ouă
  •  600 g căpșuni
  •  130 g făină
  •  1 plic zahăr vanilat
  •  1 vârf de linguriță de sare
  •  1 fiolă esență de vanilie
  •  250 ml lapte dulce
  •  100 g zahăr
  •  unt pentru uns tava
  •  pesmet pentru tapetat tava 

Mod de preparare

 Preîncălzește cuptorul.
Pune într-un blender zahărul, laptele, esența de vanilie, făina, sarea și ouăle. Amestecă aproximativ un minut, până se omogenizează, la treaptă de viteză mică spre medie. (În caz că nu ai blender, poți folosi fără probleme un tel și un bol mediu pentru a combina ingredientele pentru aluat) Va ieși un aluat asemănător celui pentru clătite.

Unge un vas mai înalt (prăjitura va crește destul de mult în timpul coacerii apoi se va lăsa) cu unt, tapetează-l cu făină. Acoperă fundul vasului cu fructele, spălate și tăiate în jumătăți în prealabil. Toarnă aluatul peste căpșuni, presară deasupra niște zahăr vanilat.

Dă la cupor, la 160 de grade, timp de 35-40 de minute sau până când observi că aluatul s-a copt, căpătând o nuanță rumen- aurie.

Dacă dorești, o poți pudra suplimentar cu zahăr înainte de servire.