Clatite cu legume si ricotta
Reteta de clatite cu legume si ricotta Pentru clatite, pune faina intr-un castron si fa o gropita in mijloc. Pune in ea ouale si un varf de cutit de sare.

Clatite cu legume si ricotta
Ingrediente:
- 220 ml de lapte (semidegresat)
- masline negre fara samburi
- rucola
- 1 lingura de ulei de masline
- 250 cutii de branza ricotta
- 1 punga de amestec de legume congelate pentru supa minestrone
- 2 linguri de unt
- 200 ml de apa
- 200 g de faina
- 3 oua
- sare si piper
Mod de preparare
Pentru clatite, pune faina intr-un castron si fa o gropita in mijloc. Pune in ea ouale si un varf de cutit de sare. Amesteca, apoi adauga laptele si apa in fir subtire, amestecand continuu, pana cand obtii o pasta cremoasa. Las-o sa stea cel putin o ora, apoi coace clatitele intr-o tigaie unsa cu unt.
Caleste legumele in ulei de masline. Ia tigaia de pe foc si adauga branza ricotta, cateva masline taiate rondele, sare si piper, dupa gust.
Pune cate o lingura de umplutura pe fiecare foaie de clatita si ruleaza-le. Asaza-le pe farfurii si decoreaza cu frunze de rucola.
Daca vrei, le poti gratina ca pe cannelloni. Pune rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, toarna peste ele sos de rosii sau sos bechamel, presara deasupra parmezan si da-le cateva minute la cuptor, pana se topeste branza.