Coaste de miel cu sos si cus-cus

Coaste de miel cu sos si cus-cus - Portionam coasta de miel si punem bucatile la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Din cand in cand adunam si aruncam spuma formata.

Coaste de miel cu sos si cus-cus
Coaste de miel cu sos si cus-cus

Coaste de miel cu sos si cus-cus

INGREDIENTE
Pentru coaste cu sos:

  1.     coasta de miel ( 10-12 bucati )
  2.     2 cepe mari
  3.     2 ardei grasi
  4.     300 ml bulion de casa
  5.     2-5 catei de usturoi
  6.     sare
  7.     piper
  8.     cimbru

Pentru cus-cus:

  1.     250 g cus-cus
  2.     80 g unt
  3.     un ardei gras rosu
  4.     1,5 litri supa clara de legume

Mod de preparare: Coaste de miel cu sos si cus-cus

  • Portionam coasta de miel si punem bucatile la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Din cand in cand adunam si aruncam spuma formata.
  • Curatam ceapa si indepartam cotoarele de la ardei. Tocam legumele cubulete si le calim in 3-4 linguri cu ulei.
  • Cand ceapa devine translucida adaugam bulionul impreuna cu 50 ml apa si amestecam pentru omogenizare. Condimentam cu sare, piper si cimbru.
  • Cand coastele sunt fierte, turnam sosul de ceapa calita cu bulion si lasam pe foc inca 10-15 minute.
  • Curatam usturoiul, il feliem si-l adaugam in sos. Oprim focul, gustam si completam gustul de sare si piper.
  • Separat, topim intr-o oala 80 g unt si turnam cus-cus-ul tot odata. Mestecam continuu, pentru 1-2 minute, pana ce bobitele de cus-cus devin aurii dupa care adaugam supa de legume si lasam sa fiarba la foc mic pana se umfla cus-cus-ul. Daca supa nu este suficient de sarata, potrivim gustul de sare la final.
  • Servim cus-cus-ul alaturi de sosul cu coaste de miel, decorat cu frunze de patrunjel .

Pofta buna!