Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarin

Reteta de coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarin Amestecam intr-un bol usturoiul dat prin presa cu sarea, boiaua, piperul, ulei si condimentele cu cafea, pana se omogenizeaza.

Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarin
Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarin

Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarin

Ingrediente:

  • 1 kg coaste porc
  • 400 ml bere
  • sare
  • piper
  • boia afumata
  • 2 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • condimente Boston BBQ RUB Kotanyi amestec condimente cu cafea
  • 4 linguri sos soia
  • 1 lingura otet balsamic

Pentru glazura

  • 70 ml miere
  • 1 lingurita boia afumata

Pentru cartofi

  • 700 g cartofi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o ramura rozmarin
  • usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare: Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarin

Amestecam intr-un bol usturoiul dat prin presa cu sarea, boiaua, piperul, ulei si condimentele cu cafea, pana se omogenizeaza. Ungem coastele cu acest amestec, cu o pensula, punem coastele la rece, acoperite pentru macar o ora.

Punem apoi coastele intr-un vas yena si turnam cam 250 ml bere peste coaste.

Cartofii curatati ii taiem in 4, apoi ii amestecam cu ulei, sare, piper, rozmarin si usturoi. Ii punem pe hartie de copt in tava si impreuna cu coastele ii dam la cuptor la 180 de grade C, pentru o ora, o ora 1/1, pana s-au copt cartofii si intra furculita usor in coaste. Scoatem cartofii daca sunt gata, iar coastele le ungem cu glazura pe o parte si le mai lasam 20 de minute, apoi le glazuram si pe partea cealalta si le mai lasam inca 20 de minute sa se rumeneasca.

Servim coastele portionate alaturi de cartofi si salata de muraturi.