Coaste fierte in bere

Coaste fierte in bere - Pui coastele într-o oală încăpătoare. Pui foile de dafin (eu nu am avut), cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și ceapă.

Coaste fierte in bere
Coaste fierte in bere

Coaste fierte in bere

INGREDIENTE

  1. 2 buc coaste de porc
  2. 2,5 litri bere (cât să acopere)
  3. 4-5 buc foi de dafin
  4. 2 morcovi
  5. ½ buc țelină
  6. 1 ceapă
  7. 1 lingură piper boabe
  8. Sare (dupa gust )
  9. cimbru

Pentru glazură:

  1. 4 linguri sos de soia
  2. 2 linguri miere
  3. 1 linguriță boia dulce
  4. 2 linguri cremă de otet balsamic
  5. 1 linguriță condimente pentru coaste
  6. Piper mozaic

Mod de preparare: Coaste fierte in bere

Pui coastele într-o oală încăpătoare. 
Pui foile de dafin (eu nu am avut), cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și ceapă. Adaugi berea (cât să acopere). 
Pui la fiert pe foc, până când carnea devine ff fragedă (cca 2 ore). 
Le scoți, le pui într-o tavă și le ungi cu un amestec de sos de soia, cremă de oțet balsamic, miere, boia dulce si condimente pentru coaste. 
Le ungi bine pe o parte și le bagi la cuptor la 180 de grade pentru cca 10-12 minute. 
După aceea, le scoți, le întorci și le ungi și pe partea cealaltă și le mai lași la cuptor pentru încă 4 minute.
În ultimele 2 minute crești temperatura cuptorului la 210 grade C, pentru a se realiza o glazură lipicioasă.

Pofta buna!