Compot de struguri albi

Compot de struguri albi Desfacem boabele de struguri de pe ciorchine si le spalam. Se aseaza boabele in borcan.

Compot de struguri albi
Compot de struguri albi

Compot de struguri albi

Ingrediente:

  • boabe de struguri
  • zahar
  • zahar vanilat-1 plic la un borcan de 800 ml.apa

Mod de preparare

Desfacem boabele de struguri de pe ciorchine si le spalam. Se aseaza boabele in borcan.

Se adauga zaharul,zaharul vanilat si apoi apa(pana la gatul borcanului). Capacim.

Asezam borcanele intr-un vas pe fundul caruia am pus cateva prosoape de bucatarie.

Se adauga apa in vas pana la gatul borcanelor si se da la fiert la foc mediu. Din momentul in care apa a inceput sa fiarba se lasa pe foc 20 de minute.

Tragem vasul de pe foc si lasam la racit in apa in care au fiert.