Conopida la tigaie cu mazare

Reteta de conopida la tigaie cu mazare Se desface conopida buchete si se taie in felii (mi se pare ca asa se soteaza mai rapid si mai uniform decat daca lasati buchetelele intregi).

Conopida la tigaie cu mazare
Conopida la tigaie cu mazare

Conopida la tigaie cu mazare

Ingrediente:

  • 400 gr conopida (1/2 conopida medie)
  • 70 gr mazare (congelata)
  • 1 lingurita cu varf ghimbir razuit pasta
  • 1/4 lingurita chimion macinat
  • 1/4 lingurita coriandru macinat
  • 1/8 lingurita fenicul macinat
  • 1/8 lingurita chili pudra
  • 1/4 lingurita turmeric
  • sare, piper negru
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

    Se desface conopida buchete si se taie in felii (mi se pare ca asa se soteaza mai rapid si mai uniform decat daca lasati buchetelele intregi).
    Intr-o tigaie larga (25-30 cm) sau wok (la care sa aveti capac) se adauga uleiul si cand e fierbinte se pune pasta de ghimbir. Se soteaza rapid, cam 15 secunde, apoi se adauga conopida. Se presara cu sare.
    * reteta poate fi dublata, dar aveti nevoie de o tigaie/cratita cat mai larga ca sa se poata face asa repede; ideala e tigaia/cratita de fonta, tine bine caldura si conopida se face repede
    Se soteaza la foc mediu inca vreo 2 minute si apoi se stropeste continutul tigaii cu 1 lingurita de apa. Veti auzi apa sfaraind si rapid puneti capacul (ca sa captati aburul inauntru).
    Lasati conopida sa se faca 10 minute, timp in care amestecati o data in ea.
    Adaugati mazarea, condimentele (rasniti si niste piper negru) si amestecati pana condimentele coloreaza uniform conopida (cca 1 minut).
    Punei capacul si lasati sa se faca totul inca 5 minute.
    Ridicati capacul si gustati, adaugand sare daca mai trebuie. Daca conopida nu e rumena pe alocuri, dati focul la mediu si sotati inca 1 minut.