Copanele si piept de pui in sos bechamel picant

Copanele si piept de pui in sos bechamel picant - Porționăm pieptul de pui în bucăți mai mici și le amestecăm cu copănelele de pui, apoi presărăm sare, piper și boia de ardei peste ele.

Copanele si piept de pui in sos bechamel picant
Copanele si piept de pui in sos bechamel picant

Copanele si piept de pui in sos bechamel picant

INGREDIENTE

  1. 750 g copănele de pui
  2. 450 g piept de pui
  3. sare
  4. piper
  5. boia de ardei dulce
  6. ulei pentru prăjit
  7. Pentru sos:
  8. 100 g unt
  9. 100 g făină
  10. 750 ml lapte
  11. sare, după gust
  12. piper alb, după gust
  13. nucșoară, după gust
  14. 2 căței de usturoi
  15. 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare: Copanele si piept de pui in sos bechamel picant

Porționăm pieptul de pui în bucăți mai mici și le amestecăm cu copănelele de pui, apoi presărăm sare, piper și boia de ardei peste ele. Le pudrăm bine cu condimentele, pe toate părțile și le lăsăm la odihnit 15 minute. Le prăjim, apoi, în baie de ulei încins, până sunt frumos rumenite și bine pătrunse la interior. Se pot prepara și la cuptor să evităm uleiul, dar ai mei le-au preferat prăjite, că sunt mult mai bune, dar și pentru că avem colesterolul în parametri normali :D :D Scoatem carnea pe prosoape de hârtie absorbante și o scurgem bine de ulei. Cât se prăjesc copănelele, pregătim sosul bechamel. Topim untul într-un vas cu pereți dubli și adăugăm făina, amestecând intens până când untul este absorbit de toată făina. Turnăm, treptat, laptele fierbinte și amestecăm continuu pentru a nu se crea cocoloașe. Asezonăm, apoi sosul bechamel cu sare, piper alb și nucșoară, după gust și îl lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote. Scufundăm, apoi, carnea de pui în el și îl mai lăsăm să fiarbă pentru alte 2-3 clocote, timp în care adăugăm și usturoiul curățat și dat pe răzătoare. După stingerea focului, sau în timpul servirii, adăugăm pătrunjel verde tocat, pentru un plus de prospețime. Le servim calde, simple, pentru că au de toate și sunt foarte gustoase!

Pofta buna!