Cornulete cu nuca

Cornulete cu nuca.Pentru a masura ingredientele de aluat folositi aceeasi cana de 250 ml (cana normala de lapte)

 Cornulete cu nuca
Cornulete cu nuca

 Cornulete cu nuca

Ingrediente:

Aluat

  • 3 cani faina
  • 1 cana untura de porc
  • 1 cana smantana
  • 1 ou
  • 1 pliculet praf de copt
  • drojdie proaspata cat o nuca
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml lapte caldut
  • coaja de lamaie
  • 1 varf cutit sare

Umplutura

  • 500 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar
  • scortisoara (optional)
  • 1/2 borcan de 400 ml dulceata acrisoara (de visine, prune etc.)
  • 300 gr zahar pudra (pentru pudrat)

Mod de preparare

  • Pentru a masura ingredientele de aluat folositi aceeasi cana de 250 ml (cana normala de lapte)
  • Amestecam ingredientele pentru umplutura. Se gusta si cine doreste mai poate adauga zahar, iar scortisoara se pune dupa gust. Cui nu-i place scortisoara poate adauga putina coaja rasa de lamaie. Umplutura trebuie sa fie usor lipicioasa de la dulceata, adica daca o strangeti in pumn sa ramana legata, astfel se vor rula mai usor cornuletele decat cu nuca simpla.
  • Drojdia o dizolvam in laptele caldut impreuna cu zaharul si lasam vreo 15 min, la loc caldut.
  • Intr-un bol incapator punem faina cu untura si incepem sa frecam intre palme pana obtinem o compozitie faramicioasa, asemanatoare cu pesmetul.
  • Adaugam restul ingredientelor, inclusiv maiaua din drojdie si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de mana.
  • Acoperim cu prosop bolul si lasam 1 ora la crescut.
  • Impartim aluatul in bucati mari cam cat pumnul, pe cat posibil egale.
  • Din fiecare bucata intindem, pe masa de lucru data cu faina, foi subtirele. Taiem foaia in 8 bucati, ca si pizza cu un cutit sau rola de patiserie. Pe fiecare triunghi obtinut punem cate o lingurita de umplutura. Se ruleaza triunghiul dinspre capatul lat spre varf.
  • Cornuletele le asezam in tava neunsa sau in tava acoperita cu hartie de copt. Dupa ce le-ati format, daca nu le coaceti imediat, le puneti la loc rece (pe balcon, in camara etc.)
  • Dam la cuptor la 180C pentru 30 minute, pana sunt rumene deasupra.
  • Cat sunt fierbinti le tavalim prin zahar pudra.