Cornuri cu şuncă şi cu caşcaval

Reteta de cornuri cu şuncă şi cu caşcaval Cornuri cu şuncă şi cu caşcaval – cea mai rapidă rețetă după care poți pregăti această masă delicioasă! Poate să țină loc de mic-dejun, gustare între mese, aperitiv rapid pentru niște musafiri neanunțați.

Cornuri cu şuncă şi cu caşcaval
Cornuri cu şuncă şi cu caşcaval

Cornuri cu şuncă şi cu caşcaval 

Ingrediente:

  • 450 g aluat pentru plăcintă
  •  30 g unt pentru uns
  •  150 g caşcaval ras
  •  150 g șuncă
  •  1 ou

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul.

Scoate aluatul de la congelator, desfă-l şi lasă-l la decongelat. După ce s-a decongelat, întinde ușor cu sucitorul, astfel încât să nu se rupă. Taie cu cuțitul formând triunghiuri echilaterale, pe care le vei rula mai apoi în formă de croissant.

Pune-le în tavă și dă-le la cuptor până vezi că se rumenesc bine și se desfac foile croissantelor. Bate 1 ou cu un praf de sare și unge cornurile cu el. Mai dă la cuptor 1-2 minute.

Scoate cornurile, taie-le transversal. Unge cu puțin unt fiecare croissant fierbinte. Pune, în fiecare câte 1 felie de șuncă între 2 de cașcaval. Înapoi în tavă cu ele și încă 5 minute la cuptorul încins.

Desigur, se servesc fierbinți și pe nerăsuflate!