Cotlete de porc cu legume la cuptor
Cotlete de porc cu legume la cuptor - Curatati si spalati legumele.Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati cuburi. Amestecati-i cu 2 linguri de ulei, sare, piper si presarati cimbru uscat peste ei.Acoperiti vasul cu o foaie de aluminium si dati la cuptorul incalzit la 180°C.Intre timp pregatiti carnea.

Cotlete de porc cu legume la cuptor
INGREDIENTE
- 2 cotlete frumoase de porc (cu os pentru mai mult gust)
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 3 morcovi
- 1 lingura bulion concentrat de rosii
- 2 linguri ulei de masline
- 3 cartofi frumosi
- 2 linguri ulei de masline
- sare marina, piper
- cimbru uscat
Mod de preparare: Cotlete de porc cu legume la cuptor
Curatati si spalati legumele.
Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati cuburi.
Amestecati-i cu 2 linguri de ulei, sare, piper si presarati cimbru uscat peste ei.
Acoperiti vasul cu o foaie de aluminium si dati la cuptorul incalzit la 180°C.
Intre timp pregatiti carnea.
Tocati marunt ceapa si usturoiul.
Intr-o tigaie mare puneti uleiul la-ncins si reveniti ceapa si usturoiul.
Adaugati carnea taiata bucati si morcovii taiati rondele.
Puneti sare, piper si sotati timp de 5 minute. Diluati bulionul in 15 cl de apa si varsati peste carne.
Amestecati si gatiti la foc moderat timp de 10 minute.
Scoateti cartofii din cuptor .
Puneti carnea deasupra cu sosul si morcovii.
Amestecati si dati la cuptor timp de 15-20 minute.
Serviti fierbinte, se topeste in gura.
Pofta buna!