Cotlete de porc cu legume la cuptor

Cotlete de porc cu legume la cuptor - Curatati si spalati legumele.Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati cuburi. Amestecati-i cu 2 linguri de ulei, sare, piper si presarati cimbru uscat peste ei.Acoperiti vasul cu o foaie de aluminium si dati la cuptorul incalzit la 180°C.Intre timp pregatiti carnea.

Cotlete de porc cu legume la cuptor
Cotlete de porc cu legume la cuptor

Cotlete de porc cu legume la cuptor

INGREDIENTE

  1. 2 cotlete frumoase de porc (cu os pentru mai mult gust)
  2. 1 ceapa
  3. 2 catei de usturoi
  4. 3 morcovi
  5. 1 lingura bulion concentrat de rosii
  6. 2 linguri ulei de masline
  7. 3 cartofi frumosi
  8. 2 linguri ulei de masline
  9. sare marina, piper
  10. cimbru uscat

Mod de preparare: Cotlete de porc cu legume la cuptor

Curatati si spalati legumele.
Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati cuburi. 
Amestecati-i cu 2 linguri de ulei, sare, piper si presarati cimbru uscat peste ei.
Acoperiti vasul cu o foaie de aluminium si dati la cuptorul incalzit la 180°C.
Intre timp pregatiti carnea.
Tocati marunt ceapa si usturoiul.
Intr-o tigaie mare puneti uleiul la-ncins si reveniti ceapa si usturoiul.
Adaugati carnea taiata bucati si morcovii taiati rondele.
Puneti sare, piper si sotati timp de 5 minute. Diluati bulionul in 15 cl de apa si varsati peste carne. 
Amestecati si gatiti la foc moderat timp de 10 minute.
Scoateti cartofii din cuptor .
Puneti carnea deasupra cu sosul si morcovii.
Amestecati si dati la cuptor timp de 15-20 minute.
Serviti fierbinte, se topeste in gura.

Pofta buna!