Cozonac cu ciocolata

Cozonac cu ciocolata - Se masoara cu exactitate ingredientele si se pun in cuva masinii conform ordinii scrise mai sus.

Cozonac cu ciocolata
Cozonac cu ciocolata

Cozonac cu ciocolata


Ingrediente

  1.     1/2 cupa cu apa calduta
  2.     2 lingurite esenta de rom
  3.     1/2 cupa cu smantana 14% grasime
  4.     3 oua mari la temperatura camere
  5.     1/2 lingurita coaja de lamaie
  6.     6 lingurite zahar
  7.     6 lingurite margarina sau unt nesarat,(eu l-am topit un pic la microunde)
  8.     3/4 lingurita sare
  9.     4 1/4 cupe de faina alba
  10.     3 lingurite drojdie pentru paine

Pentru umplutura

  1.     150 g stafide
  2.     100 g ciocolata cu lapte topita

Mod de preparare: Cozonac cu ciocolata

  • Se masoara cu exactitate ingredientele si se pun in cuva masinii conform ordinii scrise mai sus.
  • Se introduce cuva cu ingrediente in masina de paine si se inchide capacul.
  • Se alege programul 8 pentru “ aluat dulce ”.
  • Se pune masina la treaba.
  • Cand se aude beep-ul , se dezactiveaza masina, se scoate aluatul intr-un vas, se presara putina faina deasupra si se lasa la dospit cca 45 minute ( pana isi dubleaza considerabil volumul.).
  • Apoi se scoate aluatul pe o planseta unsa cu ulei, se imparte in 4 parti si se formeaza 2 cozonaci cu umplutura dupa preferinta, apoi se pun in 2 tavi unse cu unt si tapetate cu faina.
  • Inainte de a-i baga la cuptor, i-am uns cu ou batut ca sa capete un luciu frumos. Am bagat apoi cozonacii la cuptor la temperatura de 375 grade Fahrenheit pentru cca 40 minute.
  • Cand sunt gata, se scot pe un gratar si se lasa la racit cca. 20 minute.

Pofta buna!