Cozonac elvetian

Cozonac elvetian - Se pun in cuva masinii de paine ingredientele astfel : faina, drojdia dizolvata in laptele cald, sarea, zaharul,oul batut bine, margarina topita ( sa fie lichida), esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si portocala. Se selecteaza programul de framantare si dospire.

Cozonac elvetian
Cozonac elvetian

Cozonac elvetian

INGREDIENTE

  1. 500 g faina
  2. 1 cubulet mic de drojdie proaspata
  3. 250 ml lapte cald
  4. 1/2 lngurita de sare
  5. 120 g zahar
  6. 1 ou
  7. 80 g margarina
  8. coaja rasa de lamaie si portocala
  9. esenta de vanilie

Pentru umplutura:

  1. 200 g rahat

Pentru uns:

  1. 1 galbenus
  2. 2 linguri cu lapte
  3. zahar tos

Mod de preparare: Cozonac elvetian

Se pun in cuva masinii de paine ingredientele astfel : faina, drojdia dizolvata in laptele cald, sarea, zaharul,oul batut bine, margarina topita ( sa fie lichida), esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si portocala. Se selecteaza programul de framantare si dospire.
Cand aluatul e gata se pune pe masa infainata si se imparte in doua bucati. Se intinde fiecare bucata de aluat si se pun deasupra cubulete de rahat. Se formeaza astfel doua suluri care se impletesc si se pun in tava speciala tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa sa creasca in forma cam 30 de minute.
Se unge cozonacul cu galbenusul batu bine cu laptele si apoi se presara zahar tos. Se da la cuptor pana se rumeneste frumos.