Cremă catalană

Cremă catalană Rețeta de Cremă catalană – cel mai popular dulce provenind din comunitatea autonomă Catalonia a Spaniei.

Cremă catalană
Cremă catalană
Cremă catalană

Cremă catalană

Ingrediente:

  1.  coaja rasă de la o portocală
  2.  1 lingurita pudră scorțișoară
  3.  1 lingurita extract de vanilie
  4.  50 g zahăr
  5.  4 gălbenușuri
  6.  500 ml smântână
  7.  1 lingura vin dulce

Mod de preparare: Cremă catalană

  • Pune la încălzit smântâna cu vanilia, scorțișoara și coaja de portocală. Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă vinul.
  • Toarnă o treime din smântâna încalzită peste gălbenușuri, amestecând continuu cu un tel. Apoi se toarnă și cealalată parte, amestecând încet pentru a omogeniza. Se strecoară compoziția, apoi se pune în forme.
  • Așază formele pe tava de la cuptor, se toarnă apa fierbinte printre ele pentru a se coace mai repede și se dau la cuptor.
  • Se coc 35 minute la 110°C, apoi se răcesc câteva ore. La servire se presară zahăr, apoi se flambează cu alcool pentru a crea o crustă de caramel deasupra cremei.

Pofta buna!