Crema picanta de feta

Reteta de crema picanta de feta Fiindca reteta are doar 3 ingrediente, aveti grija ca toate sa fie de cea mai buna calitate.

Crema picanta de feta
Crema picanta de feta

Crema picanta de feta

Ingrediente:

  • 150 gr feta (sau telemea de oaie sau capra)
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • 1 ardei semi-iute bulgaresc (cca 15-20 gr)

Mod de preparare

Fiindca reteta are doar 3 ingrediente, aveti grija ca toate sa fie de cea mai buna calitate. Alegeti o feta buna, dar si o telemea cremoasa-faramicioasa e minunata (nu folositi in aceasta reteta telemea cauciucoasa sau foarte sarata!). Uleiul de masline sa fie dulceag, fructat, nu din cel amarui.
    Se pune branza in robot si se mixeaza pana se faramiteaza bine de tot (cca 1 minut). Se adauga treptat uleiul, doar pana branza se "leaga" si raman urme in jurul lamei robotului. Nu trebuie sa faceti o crema prea moale, ea trebuie sa fie usor tartinabila, dar ferma incat sa stea pe cutit.
    Curatati ardeiul de seminte si cotoare. Tocati-l cat de marunt puteti. Adaugati jumatate din ardei peste branza si mixeti inca 15 secunde. Adaugati restul de ardei si mixati scurt (2-3 secunde).
    Servire: asezati branza intr-un bol, stropiti cu putin ulei si daca doriti presarati putin oregano. E buna langa frigaruile de porc (souvlaki) si pita pe gratar.