Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin

Rețeta de Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin Se pun cartofi la fiert / copt cum va place mai mult si ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam, amestecam unt, putina smantana lichida, sare si un praf de curry, amestecam bine sa nu aibe aglomerari si lasam in asteptare.

Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin
Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin

Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin

Ingrediente:

  • 5-7 creveti
  • 2 cartofi dulci potriviti
  • icre rosii
  • germeni de ceapa sau ridichie
  • decor
  • busuioc
  • marar
  • curry
  • cognac
  • 1 ceapa
  • 50 ml de vin
  • unt
  • curcuma
  • smantana lichida

Mod de preparare

Se pun cartofi la fiert / copt cum va place mai mult si ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam, amestecam unt, putina smantana lichida, sare si un praf de curry, amestecam bine sa nu aibe aglomerari si lasam in asteptare.
Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa care spalam si punem crevetii pe hartie absorbanta, pentru inlaturarea surplusului de apa.
Incingem o tigaie non aderenta in care punem ulei si unt si adaugam crevetii, lasandu-i sa se soteze pe ambele parti, adaugam putin cognac si flambam, dupa care ii scoatem si ii lasam in asteptare.
Pregatim doua sosuri de verdeturi si de vin cu curcuma.
Pregatim verdeturile busuioc, marar, la alegerea voastra, le spalam si le tocam bine, le punem intr-un mojar mare, adaugam un praf de sare si le vom omogeniza bine, dupa care adaugam ulei de masline si asezonam. Sosul de vin, curatam ceapa si o tocam marunt, punem unt si ulei si adaugam ceapa, o lasam pana va deveni translucida, adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul, asezonam si adaugam ¼ de lingurita de curcuma (turmenic) si putina smantana lichida. Punem sosul in blender, blendam si strecuram.
Trecem la decorarea farfuriei din sosul de vin care va fi un pic mai vascos, tragem o linie, aranjam piureul intr-un cerc mic, facem 4-5 cercuri de piure, peste acestea adaugam creveti. Pe linia de sos de vin, punem icrele. 

Decoram cu germeni de ceapa sau de ridichie si stropim cu dressing de verdeturi.