Cum sa folosim condimentele

Condimentele au stat la baza primelor forme de comert. Piperul si scortisoara au fost initial cele mai comercializate mirodenii in Orientul Mijlociu. Iar ghimbirul, scortiosoara, piperul negru sau cuisoarele erau considerate produse de lux in Europa Evului Mediu.

Cum sa folosim condimentele
Condimente

Cum sa folosim condimentele

Pentru carnea de vita sunt ideale busuioc, dafin, coriandru, chimen, marar, maghiran, menta, salvie, tarhon, cimbru.

Pentru carnea de porc sunt indicate anason, busuioc, coriandru, chimen, marar, fenicul, lemongras, menta, maghiran, rozmarin, salvie, tarhon si cimbru.

Carnea de miel trebuie asezonata cu menta, busuioc, dafin, coriandru, chimen, marar, lemongras, maghiran, rozmarin, salvie sau cimbru.

Carne de pasare:

  1. Pentru pui, busuioc sau dafin, coriandru, chimen, marar, lemongras, maghiran, menta, rozmarin, tarhon, salvie.
  2. La curcan puteti adauga si cimbru, la gasca, salvie, iar la rata, marar, menta, rozmarin, salvie, tarhon.

Pestele si fructele de mare trebuiesc asezonate cu anason, busuioc, coriandru, marar, fenicul, lemongras, maghiran, menta, patrunjel, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru.

Pentru paine si prajituri puteti folosi coriandru, chimen, marar, maghiran, anason, fenicul, leustean, rozmarin.

Oualor le puteti adauga marar, anason, busuioc, coriandru, chimen, lemongras, leustean, maghiran, menta, patrunjel, rozmarin, salvie, tarhon sau cimbru.

Salatelor  le pot fi adaugate urmatoarele condimente: anason, busuioc, coriandru, chimen, marar,  lemongras, menta, patrunjel, tarhon si cimbru.

Pentru supe, puteti folosi anason, chimen, marar, fenicul, lemongras, lustean, maghiran, menta, tarhon, cimbru.