Dacquoise cu fructe de padure

Amesteca migdalele cu sarea. Bate o bezea din albusuri, zeama de lamaie si zahar.

Dacquoise cu fructe de padure
Dacquoise cu fructe de padure

Dacquoise cu fructe de padure

Ingrediente

  •    150 g albus
  •     30 g afine
  •     50 g de zmeura
  •     150 g capsuni
  •     150 g gem de fructe de padure/zmeura/capsuni
  •     150 batoane vanilie de Madagascar
  •     1 g zahar pudra
  •     3 g sare fina
  •     30 g smantana de frisca
  •     1 g zahar tos
  •     100 g zeama de lamaie
  •     150 g migdale macinate
  •     50 g mure

Mod de preparare

Amesteca migdalele cu sarea. Bate o bezea din albusuri, zeama de lamaie si zahar. Amesteca totul cu o spatula, toarna intr-o forma de 22 de cm diametru si coace timp de 15 minute, la 170 de grade Celsius.
Pentru crema, adauga miezul de la batonul de vanilie in frisca lichida. Bate-o, adaugand zaharul pudra spre final.
Pe blatul Dacquoise racit intinde un strat de gem. Pune crema Chantilly intr-un poş, caruia ii ataşezi un varf ce sa ii dea o forma si aranjeaza fructele dupa bunul plac.