Desert rapid cu corcodușe

Desert rapid cu corcodușe - Un fruct nu foarte folosit în bucătărie, din păcate, este corcodușa. Dacă de obicei le mâncăm direct crude, din copac, de această dată am decis să le transformăm într-un desert. Și nu orice desert: unul rapid, ieftin și extrem de gustos, făcut din ingrediente puține și de bază.

Desert rapid cu corcodușe
Desert rapid cu corcodușe

Desert rapid cu corcodușe

Desert rapid cu corcodușe - Un fruct nu foarte folosit în bucătărie, din păcate, este corcodușa. Dacă de obicei le mâncăm direct crude, din copac, de această dată am decis să le transformăm într-un desert. Și nu orice desert: unul rapid, ieftin și extrem de gustos, făcut din ingrediente puține și de bază.

Ingrediente

  1.     150 g făină
  2.     175 g zahăr
  3.     2 ouă
  4.     coaja de la o lămâie/ 1 fiolă esență de lămâie
  5.     250 g corcodușe
  6.     50 g unt
  7.     200 g cremă de vanilie

Mod de preparare: Desert rapid cu corcodușe

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

  •     Bate bine ouăle cu zahărul până obții o spumă omogenă. Adaugă, treptat și amestecând continuu, făina și coaja de lămâie.
  •     Spală corcodușele, taie-le în jumătăți. Toarnă aluatul într-o tavă care nu lipește și întinde deasupra crema de vanilie de casă, făcută conform instrucțiunilor simple de aici.
  •     Pune deasupra (cu fața în sus sau în jos) corcodușele. Sau, dacă vrei, poți proceda ca noi și folosi dacă ai în gospodărie, mai multe tăvi mai mici – destinate tartelor – pentru a face porții individuale.
  •     Toarnă deasupra și untul topit și dă la cuptor pentru 30 de minute.

Pofta buna!