Dovlecei umpluti cu cascaval

Reteta de dovlecei umpluti cu cascaval Se spala dovleceii sub jet de apa rece fara sa-i taiati sau sa ii curatati (daca sunt taiati pot absorbi apa), apoi se taie capetele si se taie pe lung in doua.

Dovlecei umpluti cu cascaval
Dovlecei umpluti cu cascaval

Dovlecei umpluti cu cascaval

Ingrediente:

  • 10 dovlecei mititei
  • 2 catei usturoi
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • patrunjel
  • 100 gr parmezan/cascaval
  • 1 ardei mic rosu si iute
  • 1 ardei gras mediu
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 1 cana cu apa (cca 150 ml)
  • 5-6 linguri de cascaval pentru pudrat dovleceii
  • 2-3 linguri de suc de rosii

Mod de preparare

Se spala dovleceii sub jet de apa rece fara sa-i taiati sau sa ii curatati (daca sunt taiati pot absorbi apa), apoi se taie capetele si se taie pe lung in doua. Se scobeste centrul (nu il aruncam ci il punem intr-un vas de plastic) cu ajutorul unuei linguri,
Miezul se amesteca cu toate ingredientele de mai sus si se mixeaza pana rezulta o compozitie mai fluida.
Se umplu dovleceii, se pudreaza cu cascaval, putin suc rosii si patrunjel si se aseaza intr-o tava in care se pune putin ulei si apa. Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pt 45 minute.
Sunt deliciosi si foarte lejeri.