Drob de miel

Drob de miel - Speli maruntaiele (ficat, plamani, inima) de miel si le pui la fiert, in apa cu o lingurita de sare, o lingurita de piper boabe si 2 foi de dafin. Lasi sa fiarba 30 de minute, dupa care le lasi sa se raceasca.

Drob de miel
Drob de miel

Drob de miel

INGREDIENTE pentru Drob de miel: 

  1. 1 kg maruntaie de miel
  2. 10 oua
  3. 2 foi de dafin
  4. 1 lingura sare
  5. 5 linguri ulei de floarea soarelui
  6. 2 felii de paine inmuiate in lapte
  7. 1 varf piper
  8. 1 legatura patrunjel
  9. 1 legatura ceapa verde
  10. 1 legatura usturoi verde
  11. 1 legatura marar
  12. 2 cepe rosii uscate
  13. 1 lingurita piper
  14. 1 lingurita maghiran

Mod de preparare: Drob de miel

Speli maruntaiele (ficat, plamani, inima) de miel si le pui la fiert, in apa cu o lingurita de sare, o lingurita de piper boabe si 2 foi de dafin. Lasi sa fiarba 30 de minute, dupa care le lasi sa se raceasca.
Ceapa uscata o toci marunt si o calesti in 3 linguri de ulei. Treci maruntaile, usturoiul, ceapa uscata calita si painea stoarsa, prin masina de tocat si le amesteci cu ceapa verde, usturoiul si verdeata tocate marunt si 6 oua crude batute bine. Condimentezi cu sare, piper si maghiran, dupa gust.
Cele 4 oua ramase, le fierbi tari si le cureti. Pui jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu putina faina si asezi ouale fierte pe mijloc, in sir, dupa care, adaugi peste ele restul compozitiei. Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 50 de minute, la o temperatura de 180 de grade C.
 

Pofta buna!