Drob de miel în prapur

Drob de miel în prapur -Maruntaiele se spala, se curata si se fierb în apa rece cu sare, apoi se scot si se lasa sa se raceasca. Ceapa si verdeata se curata, se spala si se taie marunt. Se dau maruntaiele prin masina de tocat, apoi se amesteca bine cu ceapa si verdeata.

Drob de miel în prapur
Drob de miel în prapur

Drob de miel în prapur

Ingrediente:

  1. un prapur de miel
  2. maruntaie (ficat, inima,
  3. plamâni) de miel
  4. 2 legaturi de ceapa verde
  5. o legatura de marar
  6. o legatura de patrunjel
  7. 4 oua, 100 ml ulei
  8. 50 g unt, sare, piper

Mod de preparare: Drob de miel în prapur

Maruntaiele se spala, se curata si se fierb în apa rece cu sare, apoi se scot si se lasa sa se raceasca. Ceapa si verdeata se curata, se spala si se taie marunt. Se dau maruntaiele prin masina de tocat, apoi se amesteca bine cu ceapa si verdeata. Se adauga, pe rând, ouale, câteva linguri de ulei, sare si piper dupa gust. Într-o tava bine unsa cu ulei, se asterne prapurul, spalat cu grija în prealabil. La mijloc se întinde umplutura, apoi marginile prapurului se asaza deasupra, învelind-o uniform. Deasupra se pune untul, taiat în feliute subtiri, apoi se da tava la cuptor, la foc potrivit, pâna se rumeneste drobul. Se serveste ca aperitiv, cald sau rece, taiat în felii, cu ceapa verde sau ridichi.