Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale

Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale - Lasati organele de oaie la dezghetat peste noapte. Se taie inima in jumatate, se curata inima si celelalte organe de pielite, grasime, zgarciuri, bucatile mai tari care intregesc organele. Se spala bine organele in mai multe ape, pentru a indeparta toate cheagurile de sange existente.

Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale
Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale

Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale

INGREDIENTE pentru Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale:

  1. 1,4 Kg organe de oaie (inima, ficat, plamani)
  2. 1 vanata de marime medie
  3. 1 legatura ceapa verde
  4. 1 legatura usturoi verde
  5. 1 legatura leurda
  6. 1 lingurita de sare si piper proaspat macinat
  7. 1 lingurita amestec de mirodenii Ras El Hanout
  8. 4-5 linguri ulei de masline
  9. 4 oua

Pentru crusta de migdale:

  1. 1 ou
  2. 2 linguri lapte
  3. 1 praf de sare
  4. 50 gr cascaval
  5. 50 gr fulgi de migdale

Pentru decor:

  1. 1 ciorchine de rosii cherry

Mod de preparare: Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale

Lasati organele de oaie la dezghetat peste noapte. 
Se taie inima in jumatate, se curata inima si celelalte organe de pielite, grasime, zgarciuri, bucatile mai tari care intregesc organele. 
Se spala bine organele in mai multe ape, pentru a indeparta toate cheagurile de sange existente. Se pun in apa rece la fiert si se fierb organele aproximativ 30 minute. 
Scoateti-le pe o farfurie si le lasati sa se raceasca, apoi le taiati cuburi mai mari. Se toaca la masina de carne sau se maruntesc cu robotul de bucatarie.
Vanata se spala, nu se curata de coaja, se taie cubulete si se caleste in 2 linguri ulei de masline la foc iute. 
Ceapa verde si usturoiul se taie rondele subtiri, iar leurda se taie in fasii. Se adauga toate legumele taiate peste tocatura de organe. 
Se amesteca cu o spatula, se adauga sare si piper, mirodeniile, ouale si se amesteca compozitia. 
Adaugati si 1-2 polonice de apa in care au fiert organele, 2 linguri de ulei de masline pentru a inmuia compozitia si a se lega mai bine. 
Puneti compozitia rezultata intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline. Dati la cuptorul incins la 180 grade pentru 35-40 minute.
Dupa ce drobul a stat la cuptor si s-a intarit, il ungeti cu ou amestecat cu lapte cu ajutorul unei pensule de silicon. 
Peste ou radeti putin cascaval, nu mult, cascavalul ajuta crusta sa se lege, apoi distribuiti fulgi de migdale si deasupra mai dati cu pensula din oul amestecat cu lapte. 
Spalati un ciorchide de rosii cherry si-l puneti deasupra cu tot cu vrej. Mai dati tava la cuptor pentru inca 10-15 minute, ridicand inainte grilajul in partea superioara a cuptorului. 
Lasati sa se raceasca, portionati si serviti ca aperitiv sau fel principal alaturi de o garnitura. Sa va fie de folos!

Pofta buna!