Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana - Escalope se refera la o bucata de carne subtiata. Acest preparat isi are originea in Franta si a aparut in terminologia culinara

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana
Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

INGREDIENTE

  1. 700 gr pulpa vitel
  2. 1 borcan mic ciuperci champignon feliate
  3. 100 gr faiana alba
  4. 100 ml ulei floarea soarelui
  5. 100 ml vin alb demi-sec
  6. 1 ceapa galbena
  7. 3 catei de usturoi
  8. 1 pahar mic de smantana
  9. 1 lingurita pudra de rozmarin
  10. 1 lingura tocata de patrunjel verde
  11. 1 ardei iute rosu
  12. sare
  13. piper
  14. fusili -pentru garnitura

Mod de preparare: Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

  • Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele .
  • Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt .
  • Ciupercile se scurg de lichidul in care au fost conservate si se limpezesc cu apa rece .
  • Se condimenteaza carnea cu sare , piper si pudra de rozmarin .
  • Se trec feliile carne prin faina alba si se prajesc usor in uleiul incins .
  • Se scote carene pe o farfurie alaturata si in uleiul incins se caleste ceapa , usturoiul si dupa 2-36 minute ciupercile .
  • Daca v-a ramas putina faina se aduga aceasta si se stinge cu vin [ se va forma un sos usor .
  • Sarati sosul si adugati 100 ml apa .
  • Transferati feliile de carne inapoi in cratita si fierbeti la foc mic 10 minute .
  • Pentru ca sa ramana frageda , carnea de vitel nu se fierbe mai mult .
  • La sfarsit se incorporeaza smantana in sos si se da prospetime cu patrunjel tocat . Decorati cu rondele de ardei iute .
  • Puteti folosi garnitura preferata de la paste pana la orez sau cartofi .

Pofta buna!