Escalop de vitel cu ciuperci si smantana
Escalop de vitel cu ciuperci si smantana - Escalope se refera la o bucata de carne subtiata. Acest preparat isi are originea in Franta si a aparut in terminologia culinara

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana
INGREDIENTE
- 700 gr pulpa vitel
- 1 borcan mic ciuperci champignon feliate
- 100 gr faiana alba
- 100 ml ulei floarea soarelui
- 100 ml vin alb demi-sec
- 1 ceapa galbena
- 3 catei de usturoi
- 1 pahar mic de smantana
- 1 lingurita pudra de rozmarin
- 1 lingura tocata de patrunjel verde
- 1 ardei iute rosu
- sare
- piper
- fusili -pentru garnitura
Mod de preparare: Escalop de vitel cu ciuperci si smantana
- Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele .
- Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt .
- Ciupercile se scurg de lichidul in care au fost conservate si se limpezesc cu apa rece .
- Se condimenteaza carnea cu sare , piper si pudra de rozmarin .
- Se trec feliile carne prin faina alba si se prajesc usor in uleiul incins .
- Se scote carene pe o farfurie alaturata si in uleiul incins se caleste ceapa , usturoiul si dupa 2-36 minute ciupercile .
- Daca v-a ramas putina faina se aduga aceasta si se stinge cu vin [ se va forma un sos usor .
- Sarati sosul si adugati 100 ml apa .
- Transferati feliile de carne inapoi in cratita si fierbeti la foc mic 10 minute .
- Pentru ca sa ramana frageda , carnea de vitel nu se fierbe mai mult .
- La sfarsit se incorporeaza smantana in sos si se da prospetime cu patrunjel tocat . Decorati cu rondele de ardei iute .
- Puteti folosi garnitura preferata de la paste pana la orez sau cartofi .
Pofta buna!