Fasole bătută

Reteta de fasole bătută Se pune fasolea într-o cratiță și se acoperă cu apă rece. Se lasă la înmuiat peste noapte astfel încât să fiarbă mai ușor.

Fasole bătută
Fasole bătută

Fasole bătută

Ingrediente:

  • 500 g fasole boabe
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță boia
  • sare

Mod de preparare

Se pune fasolea într-o cratiță și se acoperă cu apă rece. Se lasă la înmuiat peste noapte astfel încât să fiarbă mai ușor. A doua zi se pune fasolea la fiert. Separat, într-o altă oală se pune apă la fiert. Când apa cu fasolea clocotește, se lasă timp de 10 minute apoi se strecoară, se aruncă apa și se pune fasolea la fiert în altă apă. Se repetă de 3 ori această operație.
În ultima apă se adaugă sarea și se lasă pe foc timp de 30-40 de minute. Între timp, se curăță ceapa și se toacă mărunt.

Se călește câteva minute în puțin ulei, iar când devine limpede se amestecă cu boiaua. Se scurge de apă fasolea bine fiartă și se pune într-un blender. Se mixează până ce se obține o pastă. Usturoiul se pisează și se amestecă cu fasolea.

Se adaugă uleiul și se potrivește de sare. Se pune pasta obținută într-un vas și se ornează cu ceapa călită.

Se servește cu ardei iuți.