Ficat de porc la tigaie cu ceapa marinata

Ficat de porc la tigaie cu ceapa marinata -Se spala bine ficatul de porc in apa rece pana apa ramane curata pe el. Se taie apoi felii (pe latime) de cca 1 cm grosime. Se acopera feliile cu lapte si se adauga 1/2 lingurita sare grunjoasa. Se amesteca sa se dizolve sarea, apoi se lasa sa stea macar 1 ora, dar daca sta cateva ore nu e o problema.

Ficat de porc la tigaie cu ceapa marinata
Ficat de porc la tigaie cu ceapa marinata

Ficat de porc la tigaie cu ceapa marinata

Ingrediente:

  • 250 gr ficat de porc
  • 1 lingura faina alba
  • 1/8 lingurita piper macinat
  • 1/8 lingurita chimion macinat
  • 1/4 lingurita fulgi de chili (sau dupa gust; am folosit pul biber)
  • 4 linguri ulei (pentru fript)
  • lapte
  • sare grunjoasa

Ceapa marinata

  • 1 ceapa rosie medie
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 fire patrunjel

Mod de preparare: Ficat de porc la tigaie cu ceapa marinata

Se spala bine ficatul de porc in apa rece pana apa ramane curata pe el. Se taie apoi felii (pe latime) de cca 1 cm grosime. Se acopera feliile cu lapte si se adauga 1/2 lingurita sare grunjoasa. Se amesteca sa se dizolve sarea, apoi se lasa sa stea macar 1 ora, dar daca sta cateva ore nu e o problema.
Se prepara ceapa intre timp: se curata de coaja si se taie felii sau rondele subtiri. Se presara cu sare, se amesteca si se lasa sa stea 10 minute. Se scurge apa care a lasat-o si se adauga sucul de lamaie. Se lasa sa mai stea 10-15 minute. Se adauga uleiul si patrunjelul tocat.
Se scurge ficatul de lapte si se clateste sub jet de apa rece. Se toarna peste el apa clocotita cat sa-l acopere si se lasa 20 secunde. Se scurge si se clateste sub jet de apa rece.
Se absorb feliile de ficat cu servetele de hartie, ca sa se usuce bine.
Se amesteca faina cu piper, chimion si chili. Se trec feliile de ficat prin faina si se scutura excesul.
Se incinge uleiul intr-o tigaie larga (am folosit oala de fonta emailata, ea imi rumeneste cel mai frumos carnea). Se aseaza feliile de ficat in tigaie, lasand un pic de distanta intre ele (daca e necesar le prajiti in ture).
Se prajesc feliile cate 1.5 minute pe fiecare parte (vor fi mediu facute). Se scot pe servetele sa se absoarba de grasime.
Se aseaza ficatul in vasul de servire si se presara deasupra ceapa marinata. Alaturi asezati felii de paine usor prajite unse cu pate de linte verde si felii de lamaie.

Pofta buna!