Ficat fragezit in lapte, la tigaie

Ficat fragezit in lapte, la tigaie - Ficatul de porc se spala bine si se usuca cu hartie absorbanta.Se curata de vene si pielite si se taie felii potrivite.Se pune ficatul intr-un castron si se toarna laptele.

Ficat fragezit in lapte, la tigaie
Ficat fragezit in lapte, la tigaie

Ficat fragezit in lapte, la tigaie

INGREDIENTE

  1.     900 g ficat de porc
  2.     500 ml lapte
  3.     ulei pentru prajit
  4.     piper
  5.     sare

Mod de preparare: Ficat fragezit in lapte, la tigaie

  • Ficatul de porc se spala bine si se usuca cu hartie absorbanta.
  • Se curata de vene si pielite si se taie felii potrivite.
  • Se pune ficatul intr-un castron si se toarna laptele.
  • Se acopera castronul si se tine la frigider minim 4 ore.
  • Dupa fragezire, se scoate intr-o strecuratoare sa se scurga bine.
  • Se pune uleiul intr-o tigaie la incins si se pun bucatile de ficat la prajit.
  • Se prajesc pe ambele parti circa 5-6 minute pe fiecare parte ca sa se patrunda.
  • Se scot pe hartie absorbanta.
  • Se presara cu sare si piper si se pot consuma cu garnitura si salata.
  • Noi l-am mancat asa simplu cu paine proaspata si muraturi.
  • Uleiul in care s-a prajit ficatul este foarte gustos cu paine.

Pofta Buna!