Ficatei de pui in sos de soia, cu ceapa si boia afumata

Ficatei de pui in sos de soia, cu ceapa si boia afumata - Se curata ficateii de pui, se clatesc cu apa rece si se scurg bine.Se pune grasimea de pui la topit si se adauga ficateii de pui, impreuna cu ceapa si 3 catei de usturoi razuiti.

Ficatei de pui in sos de soia, cu ceapa si boia afumata

Ficatei de pui in sos de soia, cu ceapa si boia afumata

INGREDIENTE

  1. 1 kg ficat de pui
  2. 2 linguri sos de soia
  3. 2 cepe
  4. 4-5 catei de usturoi
  5. 2 lingurite boia de ardei afumata
  6. sare
  7. piper
  8. cimbru
  9. 120 ml grasime de pui topita

Mod de preparare: Ficatei de pui in sos de soia, cu ceapa si boia afumata

Se curata ficateii de pui, se clatesc cu apa rece si se scurg bine.
Se pune grasimea de pui la topit si se adauga ficateii de pui, impreuna cu ceapa si 3 catei de usturoi razuiti.
Se presara boia de ardei afumata, peste ei si se lasa la foc tare, la inceput, pana se rumenesc, apoi se micsoreaza intensitatea focului si se lasa la preparat pana sunt bine patrunsi.
Se stropesc din cand in cand cu sos de soia si se asezoneaza cu putin cimbru.
Se mai intorc de pe o parte pe cealalta pentru a se rumeni uniform.
Spre final se mai adauga 1 sau 2 catei de usturoi, pentru a se pastra aroma acestora.
Se mai potriveste gustul cu putin piper si sare, daca mai este cazul.
Noua ne place sa-i servim alaturi de cartofi si gogosari in otet.

Pofta buna!