File de chefal cu piure de busuioc

Reteta de file de chefal cu piure de busuioc Pentru piureul de busuioc, incinge untul cu o lingura cu ulei de masline si gateste doi cartofi si ceapa pentru 30 de minute.

File de chefal cu piure de busuioc
File de chefal cu piure de busuioc

 File de chefal cu piure de busuioc

Ingrediente:

  •     2 fileuri de chefal
  •     sare, piper
  •     3 linguri cu ulei de masline
  •     5 cartofi noi
  •     60 g busuioc proaspat (2 cutii)
  •     2 cartofi
  •     30 g unt
  •     1 ceapa
  •     1 legatura de sparanghel
  •     zeama de lamaie

Mod de preparare

 Pentru piureul de busuioc, incinge untul cu o lingura cu ulei de masline si gateste doi cartofi si ceapa pentru 30 de minute.
 Intre timp, blanseaza busuiocul si scoate-l intr-un vas cu apa cu gheata, pentru a mentine culoarea verde si a opri procesul de gatire. Mixeaza in blender cartofii cu ceapa, busuiocul, un strop de zeama de lamaie si putina apa cu gheata. La final, trece piureul printr-o sita fina.
 Pentru garnitura de cartofi copti, taie-i rondele de 1 cm grosime, stropeste-i cu uleiul de masline ramas, sare si piper, asaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptor pentru un sfert de ora.
 Opareste sparanghelul pentru 2 minute si scufunda-l apoi in apa cu gheata.
 Usuca fileurile de peste cu un servet de hartie, da-le cu sare si piper si pune-le pe gratarul foarte bine incins si uns cu putin ulei, nu mai mult de 2 minute pe partea cu pielea si un minut pe cealalta parte.
 Sugestie de servire: la baza pune 1-2 linguri cu piure de busuioc, cateva felii de cartofi copti, sparanghelul taiat in bucati de 4-5 cm, frunze de busuioc si fileurile de chefal.