Rețetă de filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Reteta de filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2 catei de usturoi+cimbru verde.

Rețetă de filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin
Rețetă de filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Rețetă de filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Ingrediente:

  • Un filet de porc
  • cateva felii bacon
  • cartofi
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • ulei 
  • un pic de apa si vin alb
  • cimbru verde

Mod de preparare: Rețetă de filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

  • Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2 catei de usturoi+cimbru verde. Se lasa 30 de minute in frigider, la marinat (acoperit cu o folie de plastic), dupa aceea se inveleste cu baconul...ptr .4 bucati ne trebuiesc 4 felii de bacon.
  • Se pune in tigaie, se rumeneste.
  • Se curata si spala cartofii, se curata usturoiul si se spala, aromele dupa care se pun in tigaie, se pun apa+vin alb, sare, piper, ulei, se amesteca bine dupa care se pun la cuptor si se lasa ptr aproximativ 2 ore si jumatate. Cand se fac cartofii, se pun intr o farfurie si se degusta.

Se pot servi cu un pahar de vin rosu, la preferinta!