Focaccia cu rosii si rozmarin

Reteta de focaccia cu rosii si rozmarin Cernem faina intr-un vas incapator. Frecam drojdia cu zaharul si 2-3 linguri din cantitatea totala de apa si o adaugam in centrul fainii. Amestecam putin, cu o lingura de lemn, apoi adaugam apa calduta ramasa si laptele.

Focaccia cu rosii si rozmarin
Focaccia cu rosii si rozmarin

Focaccia cu rosii si rozmarin

Ingrediente:

  • 500 g faina pentru aluaturi
  • 250 g fulgi de branza
  • 20 g drojdie proaspata/5 g drojdie deshidratata
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml apa calduta
  • 130 ml lapte caldut
  • 10 g sare
  • 18 rosii cherry
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare grunjoasa de Himalaya
  • 1 lingura rozmarin proaspat

Mod de preparare

Cernem faina intr-un vas incapator. Frecam drojdia cu zaharul si 2-3 linguri din cantitatea totala de apa si o adaugam in centrul fainii. Amestecam putin, cu o lingura de lemn, apoi adaugam apa calduta ramasa si laptele.
Amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam fulgii de branza bine scursi (daca folositi fulgi de branza cu o consistenta mai lichida, trebuie sa ii lasati la scurs intr-o sita tapetata cu o bucata de tifon, pentru cca 30 de minute) si sarea.
Framantam pana cand obtinem un aluat elastic. In cazul in care aluatul rezulta lipicios, mai adaugam 1-2 linguri de faina.
Punem aluatul intr-un vas, il acoperim cu folie de plastic alimentara si il lasam la dospit, intr-un loc caldut, ferit de curenti reci de aer, pentru 2 ore.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, asezam aluatul in centrul tavii.
Il intindem cu mana, astfel incat sa obtinem un dreptunghi cu o grosime de cca 1 -1,5 cm.
Asezam rosiile cherry din loc in loc, pe toata suprafata dreptunghiului si le presam, astfel incat sa intre putin in aluat.
Ungem focaccia cu uleiul de masline si o pudram cu sare si acele de rozmarin.
Acoperim focaccia cu folie de plastic si o lasam sa dospeasca inca 30-45 minute.
O coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 20-25 minute sau pana cand se rumeneste uniform.
O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca putin si o servim.

Pofta buna!