Friptura de berbecut cu cartofi si usturoi-la cuptor

Friptura de berbecut cu cartofi si usturoi-la cuptor - Bucata de carne de berbecut se spala si se curata bine de pelite.Se tamponeaza cu un servet sa nu aiba exces de umiditate.Usturoiul se curata si 4 catei se taie in jumatati.

Friptura de berbecut cu cartofi si usturoi-la cuptor
Friptura de berbecut cu cartofi si usturoi-la cuptor

Friptura de berbecut cu cartofi si usturoi-la cuptor

INGREDIENTE

  1.     2 kg pulpa de berbecut cu os
  2.     1 kg cartofi
  3.     100 gr slaninuta afumata
  4.     100 ml ulei
  5.     8 catei usturoi
  6.     1 ardei rosu
  7.     piper negru macinat proaspat
  8.     sare
  9.     patrunjel verde

Mod de preparare: Friptura de berbecut cu cartofi si usturoi-la cuptor

Bucata de carne de berbecut se spala si se curata bine de pelite.
Se tamponeaza cu un servet sa nu aiba exces de umiditate.
Usturoiul se curata si 4 catei se taie in jumatati.
Slaninuta se taie in bucatele
Cu varful unui cutit ascutit se inteapa carnea din loc in loc si se introduc bucatele de usturoi si de slaninuta.
Aceste bucatele vor da savoare fripturii de berbecut.
Se freaca bine pulpa de berbecut cu sare si se prajeste intr-o tigaie pe toate partile cateva minute.
Dupa ce a prins o crusta, se transfera intr-o tava in care se pune putina apa si se da la cuptor.
Curatati cartofii. Acestia se taie in bucati pe lung si se spala.
Asezati feliile de cartofi in tava. Sarati. Piperati.
Taiati celellalte bucati de usturoi si le distribuiti peste cartofi.
Se lasa tava cu friptura si cartofi la copt in totala cam o ora si jumatate.
In ultimele 10 minute se adauga pe desupra ardeiul rosu taiat cubulete.
Cand friptura incepe sa se rumeneasca, este gata.
Gustati si sarati /piperati daca este necesar.
La servire dati prospetime preparatului cu patrunjel verde tocat


Pofta buna!