Friptura de curcan cu legume si sos de rosii

Reteta de friptura de curcan cu legume si sos de rosii Se spala bine pieptul de curcan, se sterge de surplusul de apa, apoi se taie in bucati potrivite (dupa preferinte).

Friptura de curcan cu legume si sos de rosii
Friptura de curcan cu legume si sos de rosii

Friptura de curcan cu legume si sos de rosii

Ingrediente:

  • 1 buc piept de curcan
  • sare
  • piper
  • boia
  • condimente pentru pasare
  • 1 buc ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • 1 morcov mai mic
  • 1/2 jumatate ardei kapia
  • 50 ml ulei de masline cu rozmarin
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 kg cartofi rosii
  • verdeturi pentru cartofi Kotanyi
  • ulei
  • salata de sfecla rosie
  • castraveti murati

Mod de preparare

  • Se spala bine pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa, apoi se taie in bucati potrivite (dupa preferinte). Se condimenteaza cu sare, piper, boia, condimente si se amesteca bine cu putin ulei. Se lasa la rece in jur de o jumatate de ora (se poate si mai mult, eu nu am avut la dispozitie decat atat).
  • Se ia o tava care se stropeste cu ulei si se asaza bucatile de carne.
  • Ceapa se curata si se taie felii. La fel si usturoiul, se curata si se taie feliute. Ardeiul kapia se spala si se taie fasii. Morcovul se curata si se taie rondele. Toate acestea se asaza peste bucatile de carne, se mai stropeste cu uleiul cu rozmarin, se mai condimenteaza cu sare, piper si condimentele pentru pasare.
  • Se da tava la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade pentru cca 10 minute dupa care se scoate si se toarna vinul. Se acopera tava si se da la cuptor din nou pentru 30 de minute. Se poate verifica si mai repede si se mai stropeste carnea cu sosul din tava. Cand este aproape facuta, se toarna sosul de rosii in tava si se da din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute la 180 de grade.
  • Se serveste cu cartofi aurii pregatiti astfel: se curata cartofii si se taie in patru pe lungime. Se pun la fiert in apa cu sare si cand sunt aproape fierti, se scurg de apa si se pun intr-o tava. Se stropesc cu putin ulei, se condimenteaza cu sare daca mai este nevoie si se presara verdeturile pentru cartofi. Se da tava la cuptor la 200 de grade C, pana se rumenesc frumos si devin usor crocanti. Se poate introduce tava cu cartofi odata cu friptura.
  • Se serveste alaturi de muraturile preferate, noi am preferat salata de sfecla rosie si castraveti murati.

Pofta buna!