Friptura de porc usturoiata

Friptura de porc, usturoiata - Se spala bine carnea, se tamponeaza de surplusul de apa apoi se taie in felii groase de cca 1 cm. Se condimenteaza cu sare si piper si pe o parte si pe cealalta.

Friptura de porc usturoiata
Friptura de porc, usturoiata

Friptura de porc usturoiata

INGREDIENTE

  1. 700-800 g pulpa de porc
  2. putin ulei
  3. sare, piper dupa gust
  4. 1 morcov
  5. 4-5 catei de usturoi
  6. 1 lg ulei
  7. putina sare
  8. cca 300 ml bulion
  9. cartofi pentru garnitura

Mod de preparare: Friptura de porc usturoiata

Se spala bine carnea, se tamponeaza de surplusul de apa apoi se taie in felii groase de cca 1 cm. Se condimenteaza cu sare si piper si pe o parte si pe cealalta.
Se unge o tava cu ulei. Se asaza feliile de carne una langa alta.
Morcovul se curata, se spala apoi se taie rondele. Se asaza rondelele deasupra peste carne.
Se curata usturoiul si se piseaza. Se amesteca cu putin ulei si sare apoi se toarna bulionul. Se amesteca bine si se toarna peste carne.
Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 1 ora. Se verifica daca este facuta carnea, da ca nu se mai lasa la cuptor. Cand este gata, se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa cateva minute la cuptor.
Intre timp se pregateste garnitura preferata. Eu am facut cartofi piure.