Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi

Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi - Se aduce carnea la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in cuburi de 1 cm.

Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi
Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi

Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi

INGREDIENTE

  1. 2 bucati muschi de vita
  2. 300 grame cartofi
  3. 150 grame rosii cherry
  4. 150 grame fasole verde pastai
  5. 15 grame oregano proaspat
  6. 30 grame masline verzi
  7. 1 catel de usturoi
  8. 1 lingura otet balsamic
  9. sare, piper
  10. ulei de masline
  11. putin unt

Mod de preparare: Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi

Se aduce carnea la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in cuburi de 1 cm. Rosiile de taie in jumatati, fasolea se curata de codite, maslinelor li se indeparteaza samburele (daca este nevoie) si se toaca, usturoiul se piseaza si oregano se toaca.
Se adauga sare, piper si putin ulei peste cartofi si se amesteca bine. Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor si se coc, pe raftul superior al cuptorului, 25-30 de minute.
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mare spre mediu si se adauga fasolea. Se soteaza 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga putina apa daca este nevoie. Se adauga sare, piper si rosiile si se mai lasa 3 minute. Se adauga oregano si usturoiul, se mai gatesc 1 minut, apoi se transfera intr-un bol mare.
Se incalzeste o tigaie cu fund dublu, la foc mare, cu putin ulei. Se adauga friptura si se frige 3-4 minute pe parte, intocand-o dupa fiecare minut. In ultimele 2 minute, se adauga untul. Pentru friptura bine facuta se mai lasa 2 minute pe fiecare parte. Se lasa la odihnit 5 minute.
Intre timp, se adauga cartofii peste fasole si rosii, impreuna cu maslinele si otetul balsamic. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se taie friptura fasii, se presara cu sare si piper si se serveste cu salata calda si untul ramas in tigaia in care a fost gatita friptura.

Pofta buna!