Friptura in crusta de mustar a l'Ancienne

Scoate carnea din frigider cu 1 ora inainte de a o prepara.

Friptura in crusta de mustar a l'Ancienne
Friptura in crusta de mustar a l'Ancienne

Friptura in crusta de mustar a l'Ancienne

Ingrediente

  •     800 g carne marinata
  •     4 linguri mustar l'Ancienne
  •     4 crengute cimbru

Mod de preparare

 Scoate carnea din frigider cu 1 ora inainte de a o prepara.
 Porneste gratarul si asteapta pana se incinge.
 Unge carnea cu mustar pe toate partile si pune-o cate 3 minute pe fiecare parte, pe gratarul fierbinte.
 Aseaza apoi bucata de carne in partea mai putin fierbinte a gratarului (la sursa de caldura indirecta), pune capacul gratarului si mai las-o inca 15 minute.
 Scoate carnea de pe gratar, impacheteaz-o in folie de aluminiu impreuna cu crengutele de cimbru si las-o sa stea inca 5 minute, sa se odihneasca.
 Taie-o felii si serveste-o imediat. Ar trebui sa-si fi pastrat culoarea roz la interior.
 Coacerea folosind caldura indirecta este potrivita in cazul bucatilor de carne mai mari sau al legumelor, care au nevoie de mai mult timp pentru a se gati, fara sa se arda.