Friptura pomana porcului

Reteta de friptura pomana porcului Se porţionează carnea de porc în bucăţele potrivite şi se rumeneşte într-o cratiţă încăpătoare cu ulei încins.

Friptura pomana porcului
Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului

Ingrediente:

  • 800 g carne de porc
  • 200 ml ulei
  • 250 ml vin alb
  • apă

Mirodenii după gust:

  • sare
  • piper negru măcinat
  • câteva foi de dafin
  • cimbru mărunţit

Mod de preparare: Friptura pomana porcului

Se porţionează carnea de porc în bucăţele potrivite şi se rumeneşte într-o cratiţă încăpătoare cu ulei încins.
Când începe să se rumenească, se adaugă mirodeniile şi se stinge cu vinul. Se întoarce carnea pe toate părţile ca să se pătrundă bine şi se pune capacul. Carnea nu trebuie să fiarbă, ci să se înăbuşe. Când sfârâie, se mai pune câte un pic de apă, şi tot aşa până este bine făcută.
Dacă aveţi untură, aceasta se topeşte la început, în loc de ulei şi apoi se rumeneşte carnea în ea. Dar în acest caz, nu se mai pune deloc apă, nici vin!
Când este gata, se ia de pe foc şi se serveşte alături de un pahar cu vin, mămăliguţă caldă şi gogoşari umpluţi cu varză roşie şi conopidă (sau murăturile preferate).