Friptura rapida de vitel cu morcov

Friptura rapida de vitel cu morcov - Pulpa de vitel se portioneaza in doua bucati lunguiete de lungimea si grosimea unui cozonacel.Curatati si spalati morcovii.Cu ajutorul cutitului se inteapa mijlocul bucatiilor de carne, pe lungime, se introduce pe mijloc bucata de morcov.

Friptura rapida de vitel cu morcov
Friptura rapida de vitel cu morcov

Friptura rapida de vitel cu morcov

INGREDIENTE

  1. 1 kg carne vitel
  2. 2 morcovi
  3. 2 linguri de mustar frantuzesc-fara conservanti
  4. 2 linguri unt
  5. 4 linguri ulei
  6. 4 linguri de faina alba
  7. 1 lingura mix condimente naturale pentru vita [ tunisiene -chimen , chili , nucsoara , scortisoara , boia dulce ]

Mod de preparare: Friptura rapida de vitel cu morcov

Pulpa de vitel se portioneaza in doua bucati lunguiete de lungimea si grosimea unui cozonacel.
Curatati si spalati morcovii.
Cu ajutorul cutitului se inteapa mijlocul bucatiilor de carne, pe lungime, se introduce pe mijloc bucata de morcov.
Fiecare bucata de carne se sareaza, se unge cu mustar si se da prin faiana alba.
Bucatile de carne se presara cu mix de condimente si se pun la prajit in uleiul incins amestecat cu unt.
In tigaie lipite de carne se mai pun frunzulite de busuioc si de rozmarin.
Prajiti usor bucatile de carne pe fiecare parte pana vor fi rumene si vor prinde pojghita.
Transferati bucatile de carne intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se da tava la cuptor timp de 15 minute la grill.
Eu am pus temperatura destul de mare 250 grade celsius dar am controlat din cand incand cat de facuta este carnea.
Se scoate carnea din cuptor si se lasa sa se odihneasca 10 minute, dupa care se feliaza.
Dupa scoaterea de la cuptor, carnea de vita trebuie sa se odihneasca 10 minute. Prin acest procedeu se pastreaza carnea frageda. Daca feliati imediat va curge zeama din carne si aceasta va fi uscat.
Serviti carnea de vitel insotita de garnitura si salata preferata.

Pofta buna!