Fritatta

Reteta de fritatta Taie ceapa si un ardei gras rosu marunt. Al doilea ardei taie-l fasii, iar pe cel galben, cubulete.

Fritatta
Fritatta

Fritatta

Ingrediente:

  •     10 oua
  •     sare
  •     patrunjel verde
  •     ulei de floarea-soarelui
  •     marar verde
  •     50 g unt
  •     200 g mozzarella
  •     10 frunza de ceapa
  •     200 ml sana
  •     4 salota
  •     2 ardei gras rosu
  •     1 ardei gras galben
  •     1 zucchini
  •     piper

Mod de preparare

 Taie ceapa si un ardei gras rosu marunt. Al doilea ardei taie-l fasii, iar pe cel galben, cubulete.
 incinge untul intr-o tigaie si caleste legumele taiate impreuna cu un praf de sare. Taie cubulete dovlecelul (zucchini), julien cozile de ceapa verde si marunteste patrunjelul si mararul.
 Sparge ouale intr-un castron incapator, adauga sare si piper si bate-le bine cufurculita. Adauga sana, legumele calite, verdeturile si dovlecelul. Amesteca.
 Unge cu putin ulei o tava, toarna compozitia si pune deasupra bucatele de mozzarella proaspata. Da la cuptorul incins pentru 25 de minute.
 Decoreaza farfuriile cu frunze de salata si cubulete de ardei, stropeste cu un strop de ulei, sare si piper dupa gust (optional)si pune deasupra felii generoase de frittata calda.