Frittata cu cartofi și bacon

Reteta de frittata cu cartofi și bacon Cele mai gustoase lucruri sunt cele făcute din ingrediente simple, de bază. Frittata este una dintre ele, cu siguranță! Pe această mâncare pe bază de ouă (extrem de versatilă și gustoasă) o poți servi fie pe post de mic-dejun, gustare, prânz la birou și chiar și la cină, când nu vrei sa îți petreci prea mult timp în fața aragazului.

Frittata cu cartofi și bacon
Frittata cu cartofi și bacon

Frittata cu cartofi și bacon

Ingrediente:

  •  4-5 cartofi medii
  •  6 ouă bătute
  •  250 g bacon
  •  3 cepe verzi
  •  1 ardei roșu
  •  200 ml lapte
  •  50 g parmezan
  •  sare si piper după gust

Mod de preparare

 Spală și curăță cartofii. Pune-i la fiert 10 minute. Între timp, taie bacon-ul, prăjește-l 2-3 minute, împreună cu ardeiul tăiat solzișori.

Bate ouăle cu laptele și parmezanul, apoi asezonează-le cu sare și piper. Scoate cartofii, taie-i (cubulețe, de preferat) și adaugă-i în tigaie. Toacă ceapa verde. După 5 minute, toarnă în tigaie mixtura de ou și ceapa verde. Amestecă o dată, pune capacul și lasă la foc mic spre mediu să se coacă.

Poți servi cu extra parmezan și smântână, dacă vrei.