Fructe de mare, cu orez si busuioc
Rețeta de Fructe de mare, cu orez si busuioc Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt. Carnaciorii se taie rondele.

Fructe de mare, cu orez si busuioc
Ingrediente:
- 200 gr carnaciori picanti
- 1 cana amestec orez
- 1/2 ceapa rosie
- 4 linguri ulei masline de calitate
- 300 gr fructe de mare [congelate ]
- 10 rosii cherry
- 6 catei usturoi
- 1/2 ardei gras galben
- 1/2 ardei gras verde
- 1/2 pahar vin alb
- 1 lingurita busuioc uscat
- sare
- piper
- busuioc verde
Mod de preparare
Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt. Carnaciorii se taie rondele. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de ulei.
Cand orezul devine sticlos, se pune deasupra apa si se fierbe la foc mic, sub capac. Apa trebuie sa depaseasca cu doua degete orezul. Daca este nevoie, mai adaugati apa.
Cand orezul este patruns, se aereaza cu ajutorul furculitei, rasfirand boabele. Astfel se evita obtinerea unui orez lipicios.
Ardeii se curata si se taie feliute. Rosiile se spala. Usturoiul curatat se feliaza.
Intr-o tigaie separat, se pune restul de ulei si se caleste usor ardeiul, rosiile si usturoiul feliat.
Cand legumele incep sa se inmoaie, se adauga fructele de mare si vinul alb si busuiocul uscat. Sarati si piperati.
Atentie la sare, fructele de mare sunt deja usor sarate din mediul lor natural
Lasati sa fiarba cateva minute, atat cat sa scada vinul si sa se evapore.
Serviti orezul asezat pe farfurie cu fructe de mare deasupra.
Decorati cu frunzulite de busuioc.