Furnici in copac-De post

Rețeta de Furnici in copac-De post - De obicei, această rețetă conține carne tocată de porc. În varianta de post, puteți înlocui cu granule de soia, pe care le gătiți după instrucțiunile de pe pungă.

Furnici in copac-De post
Furnici in copac-De post

Furnici in copac-De post

Ingrediente:

  1.  130 g tăieței de orez transparenți /tăieței obișnuiți foarte subțiri
  2.  200 g granule de soia
  3.  2 linguri ulei (de susan sau de alune, dacă aveți)
  4.  1 lingură ghimbir pisat
  5.  1/2 linguriță de zahăr
  6.  2 căței de usturoi pisați
  7.  1 ardei chilli tocat mărunt / pastă de ardei iute
  8.  2 cepe roșii mici, tocate
  9.  2 cepe verzi tocate
  10.  4 linguri sos de soia
  11.  1/8 linguriță piper (sichuan, de preferat)
  12.  2 lingurițe amidon de porumb
  13.  120 ml apă/supă de legume
  14.  sare și piper după gust
  15.  Opțional: 1/2 linguriță condimente chinezești

Mod de preparare: Furnici in copac-De post

  • Fierbeți tăiețeii conform instrucțiunilor de pe pachet. Scurgeți-i, dați-i printr-un jet de apă și lăsații deoparte.
  • Amestecați jumătate din sosul de soia cu 1 lingură de ulei, amidonul, usturoiul și ceapa roșie. Combinați cu granulele fierte de soia.
  • Într-un wok (sau o cratiță obișnuită care nu lipește) căliți ușor ghimbirul în 1 lingură de ulei, pentru aproximativ 1 minut. Adaugă combinația mai devreme obținută peste și amestecă ușor. Lasă la călit 3-4 minute.
  • Adaugă zahărul, supa de legume, restul de sos de soia și adu totul la fierbere. Când începe să fiarbă și să se “împrietenească” aromele, adaugă ceapa verde și tăiețeii. Amestecă ușor și mai lasă totul pe foc încă 2 minute.
  • Se servește simplu sau cu orez simplu alături.

Pofta buna!