Fursecuri de post fara zahar

Fursecuri de post fara zahar ca la mama acasa pe care le poti servi in orice moment! Impartim ingredientele in doua astfel: intr-un vas punem 150 gr faina...

Fursecuri de post fara zahar
Fursecuri de post fara zahar

Fursecuri de post fara zahar

 Ingrediente:

  1.     300gr faina
  2.     3 linguri indulcitor Green Sugar
  3.     180gr margarina(80% grasime) sau unt de cocos
  4.     20gr cacao
  5.     20ml suc de portocale rece
  6.     1 lingurita esenta de rom
  7.     1 lingurita esenta de vanilie
  8.     1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  9.     coaja rasa de portocala
  10.     un praf de sare

Mod de preparare:

  • Impartim ingredientele in doua astfel: intr-un vas punem 150 gr faina, jumatate din bicarbonatul de sodiu, o lingura si jumatate de indulcitor, 90 gr margarina sau unt de cocos, coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si 10 ml suc de portocale.
  • Framantam un aluat omogen si il dam la rece jumatate de ora. In cel de-al doilea vas punem restul ingredientelor: faina si bicarbonatul ramas, cacao, indulcitorul, margarina sau untul de cocos ramas, esenta de rom si sucul de portocale.
  • Framantam aluatul la fel ca si pe primul, apoi il punem la rece tot pentru jumatate de ora.
  • Pe masa de lucru unsa cu ulei, impartim fiecare bila de aluat in doua.
  • Intidem cu sucitorul prima bila cu cacao si separat prima bila cu aluat alb.
  • Asezam aluatul alb peste cel cu cacao si intimdem usor cu sucitorul.
  • Rulam foile strans si modelam aluatul usor pana obtinem un sul cu dimensiuni egale pe lungime. Cu un cutit bine ascutit taiem rondele de aproximativ jumatate de centimetru, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le modelam usor cu degetele daca se deformeaza la taiat.
  • Procedam la fel si cu celelalte doua bile de aluat. Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la foc moderat, aproximativ 25-30 de minute. Lasam fursecurile sa se raceasca complet, apoi le putem servi. Sunt mult mai fragede dupa o zi sau doua, daca rezista nemancate.